TOTUL ESTE POSIBIL

TOTUL ESTE POSIBIL

PUNE REACTORUL PE ROȚI!

Status: Finantat

Spațiul Reactor (Cluj) are nevoie de 35.000 de lei pentru achiziționarea unui autoturism de calitate pentru deplasările spectacolelor de teatru și operă.

[ Show more ]

1,186 RON

Sumă:

1

Galantomi:

12

Donații:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Despre Reactor de creație și experiment Cluj 

Reactor de creație și experiment este un spațiu cultural din Cluj Napoca, un teatru independent, un spațiu de concerte și de expoziții. Înființat în 2014, Reactor și-a crescut treptat aspirațiile și proiectele, majoritatea axate pe sprijinul tinerilor artiști (Fresh Start – rezidențe de creație) și a dramaturgiei contemporane (Drama 5 – rezidențe de scriere dramatică), dar și pe dezvoltarea publicului (Teen Spirit, platformă dedicată adolescenților) sau pe punerea în discuție a unor teme actuale (Reactor Social). O altă platformă de succes a spațiului este MiniReactor, care propune săptămână de săptămână un program de spectacole, ateliere și alte activități pentru cei mai mici dintre locuitorii Clujului.

Deshiderea către oameni și idei au transformat Reactorul într-un catalizator al energiilor creative clujene, un loc care nu îngrădește libertatea de expresie și care încurajează experimentul artistic. Convingerea că un mediu cultural bogat e esențial pentru dezvoltarea unui oraș, a calității vieții și a publicului acestuia, este doar unul din motivele pentru care cei de la Reactor cred în colaborare și schimb de idei și mențin relații apropiate cu ceilalți membri ai comunității artistice din Cluj-Napoca și din țară. Poți afla mai multe despre Reactor aici. 

foto_Andrei_Niculescu.JPG

 Ce este nevoie și cum poți ajuta?

Reactor are nevoie de 35.000 de lei pentru a putea achiziționa un autoturism de calitate pentru deplasări. Continuitatea în domeniul cultural depinde și de mobilitatea producțiilor la care se lucrează în fiecare stagiune.

Spectacolele Reactor circulă foarte mult prin țară în cadrul a diferite proiecte comunitare sau de dezvoltare a publicului nou și sunt foarte des invitate în festivalurile de teatru din România.

Spectacolele trupei au plecat din curtea Reactor cu duba și au ajuns la FITS în Sibiu, la Festivalul de Teatru Scurt Oradea, la De-Butant în Sfântu Gheorghe, la Bucharest Fringe și FNT, la Re-GENERATOR în Iași, la FEST- FDR Timisoara, Școala de Vară de la Telciu, Festivalul de Teatru de la Piatra Neamț, și a trecut chiar și granița în Ungaria, la festivalul Thealter din Szeged, Satu Mare, Târgu Mureș, Bacău, Iași, Covasna, Zalău.

După cinci ani în care a fost folosită atât duba, cât și mașinile celor din trupă pentru a încărca diferite obiecte (grele, voluminoase sau fragile), acum este nevoie de un autoturism sigur și decent. Este nevoie de o mașină mare care să aibă 7 locuri de pasageri și loc de decor și recuzită (minim 2.20 lungime). În ultimii trei ani, odată cu dezvoltarea proiectelor Reactor, decorurile spectacolelor au devenit și ele mai voluminoase. Producțiile  Micul nostru centenar, 99,6%, Glorie, M.I.S.A.Părut, Baladele memoriei, Miracolul de la Cluj, În viitorul apropiat, În umbra marelui plan, Noi nu niciodată, Proteine Fluorescente, via negativa, All over your face, Detașat, Ziua în care papucii mei și-au înghițit limba, Abuz au încăput în dubă și au ajuns la publicuri din diferite orașe. După peste 100.000 de kilometri acumulați doar de când au împrumutat-o, duba Reactor a cedat.

Vă invităm pe voi să puneți Reactorul (din nou) pe roți!

 

Ce veți obține? 

Artiștii au pregătit diverse tipuri de recompense care includ, pe lângă mulțumiri,  invitații la spectacole, vederi personalizate din turneele viitoare, insigne și prima carte - dintr-o serie amplă de volume #reactor -  „Miracolul de la Cluj și M.I.S.A.PĂRUT. Istorie recentă și spectacol”.  

Dacă donezi 30 de lei, vei primi mulțumi pe platformele de socializare. Pentru 60 de lei, primești în plus o insignă #reactor la finalul campaniei.

Dacă donezi 100 de lei vei primi o vedere personalizată din călătoriile cu noua mașină, iar pentru 200 de lei ești așteptat la spectacolele Reactor cu încă o persoană.

Pentru 300 de lei primești o vedere personalizată din turneele #reactor și un exemplar din cartea „Miracolul de la Cluj și M.I.S.A.PĂRUT. Istorie recentă și spectacol”.

La 500 de lei donați, ai parte de mulțumiri pe platformele de socializare, o vedere personalizată din turneele #reactor, o invitație de două persoane la un spectacol la alegere, o insignă și un exemplar din cartea „Miracolul de la Cluj și M.I.S.A.PĂRUT. Istorie recentă și spectacol”.

La 1000 de lei artiștii te ajută să te muți + toate celelalte, iar la 2000 de lei te vei fi luat în deplasare cu trupa!

 

Alte moduri în care puteți ajuta

Vă invităm să distribuiți campania în mediile on-line în care sunteți activi.

Dacă aveți un blog sau alte platforme pe care puteți să promovați această campanie, nu ezitați să o faceți. Dacă aveți nevoie de orice tip de informație, puteți găsi artiști direct aici:

spatiureactor@gmail.com sau la numărul de telefon 0748.751.778, responsabil campanie Leta Popescu. 

ECHIPA

Imagine: Paul Luchian
Montaj și sunet: Mihai Stanciu
În video: Oana Mardare (manager, actriță), Doru Taloș (manager, actor, tehnician, șofer), Cătălin Filip (actor, tehnician, șofer), Bianco Erdei (actor, tehnician, șofer), Paula Rotar (actriță), Oana Hodade (actriță), Olivia Grecea (regizoare), Lorena Copli (dramaturg, actriță), Panna Adorjáni (performer), Alina Mișoc (actriță), Raluca Mara (actriță), Alexa Băcanu (dramaturg) , Delia Gavlitchi (regizoare), Petro Ionescu (dramaturg), Lucia Mărneanu (actriță), Paul Socol (actor), Andreea Ajtai (actriță), Anda Pop (scenografă), Lorand Maxim (regizor, reprezentant Asociația Reciproca).