Asociația Reality Check

Asociația Reality Check

Sprijin pentru educația copiilor din Castelu

Status: Fundraising

Reality Check ajută copiii din Castelu cu diferite proiecte educaționale – de la campanii de înscriere a copiilor la grădiniță la educație prin joc, sporturi și tabere. 

[ Show more ]

12,195 RON

Sumă:

6

Galantomi:

101

Donații:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Castelu este o comună din județul Constanța, cu o populație foarte săracă de turci-romi, numiți horahai, unde aproximativ 600 de copii trăiesc în condiții greu de imaginat. Din cauza problemelor materiale, mulți dintre copiii săraci din Castelu merg la școală rar și o abandonează devreme. Unii nu merg deloc, iar grădinița este un lux pentru majoritatea. De aceea, ei au o nevoie foarte mare de a participa la orice fel de activități menite să le extindă orizontul, să capete încredere în forțele proprii și să își dorească un viitor mai bun decât al părinților lor.

Reality Check ajută copiii din Castelu cu diferite proiecte educaționale – de la campanii de înscriere a copiilor la grădinită la educație prin joc, sporturi și tabere. Copiii sunt extrem de încântați de cluburile sportive, învață multe lucruri utile și sunt stimulați să se înscrie la grădiniță sau la școală sau să își îmbunătățească frecvența și performanțele școlare.  

Pentru că Reality Check nu are un buget dedicat pe termen lung pentru activitățile educaționale de la Castelu, ci depinde în mare parte de sprijin individual și muncă de voluntariat, orice ajutor din partea voastră contează. Nevoile educaționale ale copiilor sunt mari, iar răspunsul lor, atunci când sunt incluși în orice fel de activități, este fantastic!

--------------------------------------------------------------------------------

Nu este o noutate că ne dorim foarte mult să vedem că copiii din comunitatea săracă din Castelu vor reuși să rupă cercul vicios al sărăciei în care trăiesc și credem că această șansă le va fi dată de EDUCAȚIE.

Chiar dacă condițiile nu sunt dintre cele mai favorabile în contextul pandemiei, credem că este important să continuăm activitățile, luând bineînțeles toate măsurile de prevenție, pentru aproximativ 80 de copii:

  • sprijin educațional – copiii își vor face temele într-un mediu curat și organizat, vor recupera din decalajul educațional, își vor descoperi pasiuni și înclinații personale, vor învăța despre corpul lor și igienă și vor descoperi lumea prin intermediul experimentelor.
  • activități sportive – sportul îi va ajuta pe copii să se obișnuiască cu ideea de rutină, program, disciplină și le vor stimula rezistența și puterea de lucru, toate pentru o bună sănătate mentală și fizică.