Asociaţia Ajutor, Speranţă & Hospice (ASH)

Asociaţia Ajutor, Speranţă & Hospice (ASH)

Misiunea noastră

Bună prieteni. Pentru început dorim să vă  spunem câteva lucruri despre noi, cei care am înfiinţat această asociaţie, de ce am luat această hotărâre şi ce ne-am propus să facem de acum înainte.

            Asociaţia „ Ajutor, Speranţă & Hospice” (ASH) este iniţiativa unor persoane care de peste 15 ani şi-au folosit cunoştinţele si abilităţile în sprijinul copiilor aflaţi in dificultate, desfăşurându-şi activitatea profesională în domeniul protecţiei copilului.

            Majoritatea dintre noi sunt specialişti cu experienţă în asistenţa socială a copilului (asistenţi sociali, logopezi, kinetoterapeuţi) care cu profesionalism, devotament şi înţelegere am reuşit să oferim ajutor, speranţă şi viaţă demnă foarte multor copii care la un anumit  moment din viaţa lor s-au aflat într-o situaţie dificilă sau abandonaţi fără nici un fel de sprijin din partea propriilor părinţi.  În toată această perioadă, inevitabil, am întâlnit şi alţi semeni ai noştri care, deşi nu erau mici ca vârstă cum erau cei pentru care noi lucram, totuşi şi ei erau neputincioşi, neajutoraţi, trişti şi abandonaţi în hăţişul problemelor cu care se confruntau.

            Aşă că, am decis că e timpul să ne alăturăm şi altor categorii de persoane vulnerabile, expuse riscului de excluziune şi marginalizare socială, precum: părintele singur care are în îngrijire copii, persoane cu dizabilităţi, cu boli cronice sau incurabile, şomeri, persoane fără venituri, vârstnici singuri, rămaşi fără sprijinul familiei sau cei săraci.

            Prin intervenţia noastră profesionistă, specializată, adaptată nevoilor fiecărei dintre persoanele vulnerabile, dar susţinută şi prin implicarea altor oameni din jurul nostru, din comunităţile în care locuim, poate dintre voi, cei care citiţi acum aceste rânduri, şi a multor altora care ni se vor alătura pe parcursul desfăşurării acţiunilor noastre, vom reuşi să venim în sprijinul celor care nu dispun de resursele necesare pentru a depăşi anumite probleme sau dificultăţi din viaţa lor, pentru a elimina orice fel de bariere în realizarea integrării lor sociale.

            Împreuna fiindu-le alături în momentele dificile, în mod profesionist sau simplu, omenesc susţinându-I afectiv, moral, material sau financiar, aceşti oameni de lângă noi işi vor redobândi încrederea şi stima de sine, îşi vor recâştiga locul şi rolul lor în cadrul comunităţilor din care fac parte şi în cadrul societăţii în general, adică le vom putea oferi ajutor, speranţă şi viaţă demnă.

            Aşa cum vă spuneam la început, noi, cei care în acest an am înfiintat Asociaţia ASH,  am dezvoltat de-a lungul timpului, numeroase programe destinate ajutorarii mai multor categorii de copiii aflaţi în dificultate: cu boli neurologice cronice, cu dizabilităţi (motorii, mentale, psihice), infectaţi cu HIV/SIDA, cu dificultăţi de limbaj şi vorbire, cu dificultăţi de adaptare socio-şcolara, copii roma, copii proveniţi din familii cu risc economico-social crescut, copii cu risc crescut la abandon şcolar şi familial.

            Toate programele au fost implementate de Fundaţia „Copii în Dificultate” care funcţionează din anul 1993,  fiind acreditată ca furnizor de servicii sociale, în cadrul mai multor centre sociale din Bucureşti şi Curtea de Argeş.

            Beneficiind de această experienţă în implementarea de programe sociale, prin Asociaţia ASH ne propunem să asigurăm extinderea serviciilor acordate în prezent de Fundaţia CID în sprijinul copiilor, dar şi a altor persoane vulnerabile,prin organizarea şi dezvoltarea de noi centre sociale care să poată acorda asistenţa şi sprijinul necesare soluţionării problemelor cu care se confruntă aceste persoane.

            Şi pentru că în acest domeniu al asistenţei şi protecţiei sociale singuri nu ne putem îndeplini misiunea şi obiectivele stabilite, vă adresăm invitaţia  VINO CU NOI  să oferim împreună ajutor, speranţă şi viaţă demnă celor de lângă noi aflaţi în situaţii dificile şi fără nici un fel de sprijin.

            Cu drag,

[ Show more ]

Proiecte

Asociaţia Ajutor, Speranţă & Hospice (ASH)
SA MERG LA SCOALA! - NU TREBUIE SA FIE UN VIS
Centrul Sfântul Cristofor este un centru de zi ce oferă suport copiilor din cadrul comunităţii locale, aflaţi în prag de sarăcie şi diferite situaţii dificile.   

Evenimente fundraising

SA MERG LA SCOALA! - NU TREBUIE SA FIE UN VIS @ Un obicei Galantom - 30 day Challenge ~ 2021

Te provocăm ca timp de 30 de zile să renunți la un obicei care nu îți face bine, sau să încerci să adopți unul care îti face bine și, în același timp să faci și tu bine altora, sprijinind o cauză caritabila. Îți vei îndemna prietenii să te susțină donând și, în felul acesta, vei avea o motivație puternica în plus ca să îți duci provocarea până la capăt. După 30 de zile este mult mai probabil că această încercare să devină un obicei bun.

SA MERG LA SCOALA! - NU TREBUIE SA FIE UN VIS @ Daruieste ziua ta ~ 2020

Prin galantom.ro îți poți îndemna prietenii care vor să iți cumpere un cadou de ziua ta să facă în schimb o donație pentru una dintre cauzele beneficiare cu care rezonezi. 

Vezi toate evenimentele2

Pagini fundraising

Iau o pauză de la Seriale pentru 30 Zile și #SuntGalantOM

Am acceptat provocarea de a alege un Obicei Galantom pentru o cauză bună! Am ales să iau o pauză de la seriale pentru 30 de zile și să susțin astfel o...

20% Complete
Cel mai frumos cadou primit

  Alături de acești copii am trait momente care mi-au încălzit sufletul. Ei nu m-au lăsat să uit cum este să dăruiești, să te gândești la cel de lângă...

18.333333333333% Complete
Cel mai frumos cadou de ziua mea

De fiecare data cand ne sarbatorim ziua de nastere cei dragi doresc sa ne aduca o bucurie, oferindu-ne un cadou. Insa , de-a lungul timpului, am intel...

36% Complete
Vezi toate paginile6